2016 ofis trendleri ofisinizi daha şık, dekoratif gösterecek olan ayrıntıları ön plana çıkartıyor. Ofis dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken temel ayrıntıların rahat bir çalışma ortamı oluşturduğunu bilmeliyiz. Bu nedenle yapacağımız değişikliklerin hem ofisinizi daha dekoratif bir düzene sahip olmasını sağlayacak hem de iş performansınızı ciddi oranda arttıracaktır.

Sizlere 2016 yılında trend olan ofis dekorları ve ipuclarını bu yazımızda sunuyoruz. Ofisler bir çalışma alanıdır evet ancak iş performansınızı etkileyen en önemli unsurlardan birisinin dekoratif düzen olduğunu göz önünde bulundurunuz. Bunun için sizlere en etkili ve yeni ipuclarını derledik.

TREND#1 Kablo Karmaşasından Kurtulun – Bir ofis ortamında düzenli, derli toplu, temiz ve ferah bir dekoratif düzenin oluşturulabilmesi önündeki en büyük engel yada sorun olarak da tanımlayabileceğimiz şey kablo karmaşasıdır. Ofis ortamlarında başlıca kullanılan elektronik cihazlardan, bilgisayarlara kadar ki her bir cihazın kablosunu gizlemek, ofisinizi dekore edebilmek adına atabileceğiniz ilk ve en önemli adımdır diyebiliriz. Bunun için masaları kullanıp saklamaya çalışmayın çünkü mobilya mağazalarında daha iyi bir çözüm olarak kablo gizleme kanalı ve benzeri türden gereçler bulunuyor.

TREND#2 Evi ofise getirmek yada getirmemek – Ofis dekorasyonu için yapılan araştırmalar, ofislerde çalışan insanların esasında iki tip olduğunu gösteriyor. Birinci tip çalışanlar, onlara şevk verecek ve daha iyi bir performans ile çalışmasını sağlayacak özel ev eşyalarını ofiste görmekten hoşlanırken, ikinci tip çalışanlar ise derli toplu ve olabildiğinde sade bir ortamda çalışma yapmalarının daha fazla iş performansını arttırdıkları gözlemlenmektedir.

TREND#3 Çoklu çalışma ortamı yaratmak – Ofisin türü, yapılacak işin amacı gibi etkenler doğrultusunda ofisinizi en uygun mobilyalar ile dekore etmelisiniz. Bazı ofislerde çalışanların bir arada olması önem arz edebilmektedir. Masa ve oturma düzeneğinini de bu doğrultuda belirlemek daha doğru olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Mağaza Dekorasyonu Fikirleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.